8 Mart 2009 Pazar

Topun Adaleti Olsaydı Adı "Top" Olmazdı


Alaçatıspor: 1
Şirinyerspor: 1
----------------
Saha: Alaçatı
Hakemler: Ferhan Kestanlıoğlu, Mustafa Kaya, Mustafa Kayran
Alaçatıspor:
Zekeriya, Ahmet, Alper, Erman, Cenk, Fevzi (dk.27 Taylan), Mert, Tarkan, Seray, Onur, Eren (dk. 63 Enes)
Şirinyerspor:
Murat, Cengiz, Ali (dk.69 Alper), Veysel, Yenal, İbrahim, Uğur (dk.46 Görkem), Turgay, Bülent, Ahmet (dk.46 Okan) , Engin
Goller: Dk.73 Tarkan(Alaçatıspor), Dk.77 pen. Alper (Şirinyerspor)
Sarı Kartı: Ahmet, Eren, Alper, Mert, Cenk, Taylan (Alaçatıspor), Murat (Şirinyerspor)
Kırmızı Kart: Dk.38 Turgay, 83.Cengiz (Şirinyerspor)
--------------------
Tek cümleyle Alaçatımız'a yazık oldu. Eze eze yendik demek isterdik ama sadece ezmekle kaldık. Kalecimiz Zekeriya'nın eline top dahi değmedi. Rakip 38 de 10, 83 te 9 kişi kaldı, üstüne üstlük 85 te penaltıyı dışarı attık ama Şirinyerspor'u yenemedik. Hakem üçlüsünün verdiği kararlar saç baş yoldurdu. Eğer bu Şirinyespor İzmir Süper Amatör Ligi B grubunda şampiyon olacaksa, Alaçatıspor'un bu oynadığı futbolla Bank Asya'da oynaması gerekirdi. Bir kez daha top bizi sevmedi...
Maçın hemen başında rakip yarı sahada baskısını kuran Alaçatıspor henüz 1. dakikada gole yaklaştı. Seray'ın sağ kanattan ortasına Eren iyi vuramayınca mutlak bir golden olduk. Daha sonra ortasaha mücadelesi haline dönüşen karşılaşmada iki takımda pozisyon yaratmakta zorlandı. 34. dakikada sol kanattan Alper'in ortasında arkadan gelip kafayı vuran Tarkan'ın topu ağlarla buluşmasına rağmen yan hakem komik bir şekilde ofsayt bayrağını kaldırdı. 38. dakikada defansın arkasına atılan topta ceza sahasına girmeden rakibi Turgay tarafından çekilen Mert yerde kaldı. Hakem Turgay'ı kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Bu pozisyonda kazanılan frikik'i Seray auta attı. Şirinyerspor tek teklikeli atağını 44'te Uğur'la yakaladı.Uğur'un şutu üstten auta çıktı. 45. dakikada kalecimiz Zekeriya'nın uzun pasında defansın arkasına sarkan Taylan kaleciyle karşı karşıya pozisyonda acele edip aşırtma vurmayı deneyince top üstten auta çıktı.
İkinci yarıda da baskıyı kuran fakat istediği pozsiyonları yakalayamayan bir Alaçatıspor vardı. 71'de Ahmet'in sağdan ortasına Seray'ın vurduğu kafa kalecide kaldı. Alaçatı'nın aradığı gol 73'te geldi. Sol kanattan Onur'un akılcı ortasına hareketlenen Tarkan'ın vuruşu ağlarla buluşunca Alaçatıspor 1-0 öne geçti. Golün hemen ardından 77. dakikada ceza sahası ön çizgisinde yerden sekip Cenk'in eline çarpan topu hakem Ferhan Kestanlıoğlu ceza sahası içine bilerek temas olarak değerlendirip penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Alper'in vuruşu Zekeriya'nın sağından ağlarla buluştu.1-1 Golden sonra rakip kaleye yüklenen Alaçatıspor, hakemin ilk önce kaleci Murat'ın Tarkan'a yaptığı nizami olmayan şarja kaleciye faul, daha sonra Ahmet'in ortasında Şirinyerspor'lu Veysel'in topu resmen elleriyle kucaklamasına rağmen Seray'ın elle müdahele ettiği görüşünü vermesi üzerine şaşkına döndü. Dk.83'te Şirinyerspor'lu Cengiz Ahmet'e yaptığı sert hareket sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. 85. dakikada Onur'un defansın arkasına gönderdiği topta kaleci Murat'ın önünde seken top kalecinin kontrolünden çıktıp Tarkan'ın önüne düşecekken, Murat'ın yaptığı müdahale sonrası Tarkan yerde kalınca hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Onur'un vuruşu üst direğe çarpıp auta çıkınca Alaçatıspor galibiyet golünü kaçırdı. Bu dakikadan sonra başka pozisyon olmayınca maç 1-1 sona erdi.
  • Maçın ardından bütün Alaçatıspor'lu oyuncular kaçan galibiyetin üzüntüsüyle oldukları yere çöküp uzun süre kalkamadılar.
  • Havanın beklenenden güzel olması sebebiyle maçı izleyen seyirci sayısı fazlaydı. Ancak takımını destekleyen taraftar yine yoktu.
  • Bugün oynanan karşılaşmada, gösterdikleri mücadeleden dolayı tüm takım tebrik edilmeyi hakederken, sıfır hatayla maçı tamamlayan Erman ve Alper özel olarak alkışı hakettiler.
  • Maçın 26. dakikasında ayak bileğine aldığı darbeden dolayı Fevzi erkenden oyunu terketmek zorunda kaldı.Yerine Taylan oyuna dahil oldu.
  • Terfi maçları yolundaki rakipleri kazanırken bu maçta berabere kalan Alaçatıspor lige havlu attı.