22 Mart 2009 Pazar

Rövanşı Aldık


Alaçatıspor: 3
Atillaspor: 2
-----------
Saha: Alaçatı
Hakemler: Baki Tuncay Akkın, Coşan Yılmaz, Gökhan Özyurt
Alaçatıspor:
Zekeriya, Ahmet, Alper (dk. 66 Kuzey), Tamer, Cenk, Fevzi (dk.73 Erman), Seray, Tarkan, Taylan, Onur, Mert (dk.60 Enes)
Atillaspor:
Bülent, İlhan, Mutlu, Murat (dk.75 Görkem), Şükrü, Burak, İbrahim (dk.67 Engin), Hüseyin, Hakan, Arif, Muratcan (dk.68 Asmir Spahiç)
Goller: Dk.8 Taylan, Dk.33 Mert, Dk.65 Seray (Alaçatıspor), Dk.44 Hüseyin, Dk.84 Hakan (Atillaspor)
Sarı Kart: Seray, Tarkan, Tamer, Ahmet (Alaçatıspor)
Kırmızı Kart: Yok
------------
Alaçatımız sezonun ilk yarısında şansız bir şekilde yenildiği Atillaspor'u sayısız gol pozisyonunu kaçırdığı karşılaşmada 3-2 mağlup etmeyi başardı. Geçen haftaki Seferihisar hezimetinden sonra takımımızın aldığı bu galibiyet biraz da olsa moral kazandırdı.
Bütün gece yağan yağmurla ağırlaşan zeminde kimi zaman futbolcular ayakta durmakta bile güçlük çektiler. Maçın ilk pozisyonunda Alaçatıspor golü buldu. 8. dakikada Onur'un defansın arkasına gönderdiği derinlemesine pasla ceza sahası sağ çarprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Taylan'ın plasesi ağlarla buluştu.1-0. Haftalardır
gol orucunda olan Taylan bu maçta talihsizliğini kırdı. Santra vuruşuyla tekrar başlayan oyunda topu kapan Alaçatıspor bir kez daha gole yaklaştı. Taylan'la verkaça giren Onur bi anda ceza sahası içinde topla buluştu.Sert şutunu kaleci Bülent ayaklarıyla çeldi. Atillaspor'un ilk atağı 14'te geldi.Burak'ın sağ kanattan kullandığı köşe atışında Murat iyi yükseldi, top yan direği yalayarak auta çıktı. 33. dakikada Alaçatımız'ın 2. golü geldi.Sol kanattan taşıdığı topu yerden ortaya çıkaran Seray'ın pasına ön direkte Tarkan ve kaleci Bülent dokunamayınca arka direkteki Mert için topu ağlara göndermek zor olmadı. 2-0. 44'te ceza sahası dışından Arif'in şutunu Zekeriya çeldi.Topu önünde bulan Hüseyin tamamladı, top Zekeriya'nın müdahelesine rağmen ağlarla buluştu.2-1
İkinci yarıda da Alaçatıspor daha baskılıydı. 65. dakikada Seray sağ kanattan aldığı pasla iki rakibinden "Cristiano Ronaldo" tarzında sıyrılıp vurduğu şut uzak direğe çarpıp ağlarla buluşunca fark tekrar 2'ye çıktı.3-1 Golden hemen sonra takımımız bir kez daha %100 lük bir pozisyondan yararlanamadı. Fevzi'nin defansın arkasında attığı topa Taylan ve kaleci Bülent hareketlendi. Bülent'in ıska geçtiği top Taylan'ın önünde kaldı.Taylan'ın yerden vuruşunda top boş kaleye doğru gole giderken kale çizgisinde çamura saplanıp takıldı,Atillaspor defansı topu uzaklaştırdı. 75'te Onur'un arapasında Taylan bir kez daha kaleci Bülent'le karşı karşıya kaldı,vuruşunda kaleci topu kornere çeldi. 84. dakikada fark bir kez daha 1'e indi.Sol kanattan Mutlu'nun getirip ortaya çevirdiği pasta penaltı noktası üzerinde Hakan bomboş kaldı, sert şutu Zekeriya'nın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu.3-2 Maçın son pozisyonunu yine Alaçatıspor yakaladı. 90+2. dakikada Tarkan'ın sağ kanattan ortasına Taylan bomboş pozisyonda dokunamadı.
  • Bu sonucun ardından takımız 2008/2009 sezonunda İzmir Süper Amatör Ligi B Grubu'nu 5 olarak bitirmeyi garantiledi.
  • Yağmurlu havada Alaçatı taraftarı yine maça ilgi göstermedi.
  • Ahmet ve Tarkan takımın en çalışkanları olurken, Seray'da haftalar sonra oynadığı güzel futbolla göze batan bir başka isim oldu.
  • En son sezonun ilk haftasında Urla Gençlik karşısında golü bulunan Taylan bu maçta yine bir çok pozisyondan yararlanamamasına rağmen golü bulmayı başardı.
  • Geçen hafta sakatlıklarından dolayı forma giyemeyen Fevzi ilk 11 başlarken Erman ikinci yarı oyuna dahil oldu. Bu hafta ise geçen haftadan sakatlığı bulunan Eren oynayamadı.
  • Dün oynanan karşılaşmada U-13 takımımız kendi sahasında Güzelbahçe Bld.Spor'u 2-1 yendi