19 Ekim 2008 Pazar

Şeytanın Bacağını Kırdık! Urla Gençlik: 0 - Alaçatıspor: 1

Alaçatıspor’umuz yıllardır yenemediği Urla Gençlik’i hem de deplasmanda 1-0 yenerek sezona çok iyi bir giriş yaptı.Maçın ilk yarısında Urla Gençlik,ikinci yarısında ise Alaçatıspor oyuna daha hakimdi. İşte takımımız:
1- Zekeriya -7-
2- Ahmet -7-
3- Alper -7-
4- Tamer -8-
5- Erman -8-
6- Fevzi -7- (Dk.77- Birkan -6-)
7- Seray -7-
8- Tarkan -6- (Dk.62- Samet -7-)
9- Taylan -8-
10- Onur -6-
11- Eren -7- (Dk.87- Çağatay -5-)
Maçın Önemli Anları:
Dk.14: Sağ kanatta Alper’le ikili mücadelede Ervin yerde kaldı.Uğur’un kullandığı serbest vuruşta Ege’nin kafa vuruşu farklı şekilde auta çıktı.
Dk.15: Sağ çizgiden Tarkan sıfıra kadar indi,onun ortasında Seray’ın kafası auta gitti.
Dk.24: Seray sol kanattan sert ortaladı,kaleci Ümit’in yumrukladığı top Eren’in önünde kaldı. Bu oyuncunun vurşunda top auta çıktı.
Dk.26: Sağ kanattan uzun kullanılan taç atışında Elin göğüsüyle indirdi, Güner’in sert şutunda top auta gitti.
Dk.33: Urla Gençlik bu dakikalarda daha atak olan taraftı. Sol kanattan yapılan ortada top defansımızdan sekti, Ege’nin vuruşu yine defansımıza çarpıp kornere çıktı.
Dk.40: Feyyaz’ın arapasında Ervin kalecimizle karşı karşıya kaldı.Vuruşunda top auta çıktı.
Dk.45: Soldan yapılan sert ortada top defansımızdan sekti,yayın üzerinden Ervin sert vurdu,defansımıza çarpan top kalecimiz Zekeriya’yı yanılttı ancak top kornere çıktı.
Dk.51: Eren’in ceza sahası dışından sert şutu auta çıktı.
Dk.53: Bu dakikalarda daha atak bir Alaçatıspor vardı. Eren’in arapasında kaleciyle karşı karşıya kalan Taylan’ın plasesi auta çıktı.
Dk.58: Seray şık hareketlerle ceza sahasına girerken sol çarprazda yerde kaldı.Onur’un arka direğe doğru kullandığı serbest vuruşta Taylan iki kişinin arasından çok iyi yükselerek kafayı vurdu ve takımımızı öne geçirdi. 0-1
Dk.79: Ceza sahası sağ çarprazında Taylan’ın ortasına Seray’dan önce son anda defans müdahele etti,korner.
Dk.90: İyice defansa gömüldüğümüz dakikalarda sağlı sollu Urla Gençlik ortalarına son dokunan Bahadır oldu,aut.
Dk.90+2: Yaşanan karambolde topa en son Hamdi vurdu. Top yan direğe vurup auta çıktı.
Dk.90+3: Defansımızdan atılan kontra topta onur Urla Gençlik yarı sahasının ortasından aşırtma bir vuruş yaptı. Top direğin yanına çarpıp auta çıktı.


  • Yaklaşık 120 kişilik taraftar grubumuzla Urla'daydık.
  • Hazırlık maçlarında gösterdiğimiz defans hatalarını bu maçta tekrarlamadık. Özellikle defansın ortasında oynayan Erman ve Tamer neredeyse hatasız bir maç çıkardılar. Kalecimiz Zekeriya'da yan toplardaki hakimiyetiyle güven verdi.
  • Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'da maçı izleyenler arasındaydı.

  • Yıllardır takımımıza ters gelen Urla Gençlik'i deplasmanda yenen takımımız maç sonunda sevincini taraftarlarımızla paylaştı.
Kim ne dedi?

Taylan: Maçtan önce arkadaşlarıma gol sözüm vardı.Sözümü tuttuğum için mutluyum.

Samet: Bu maça çok iyi hazırlanmıştık, daha da iyi olacağız.

Erman Tügezim: Çok genç ancak profesyonel bir takımla yola çıktı. Bu çocuklara güvenin,önümüzde daha güzel günler olacak.

Dilek Öner: İlk yarıdaki kötü oyunumuzdan sonra ikinci yarıda sahada çok daha iyi bir Alaçatıspor vardı. Oyuncularımı tebrik ediyorum.