17 Mayıs 2008 Cumartesi

Helal Olsun Menemen!

Birçok amatör takımın amacını oluştaran 3. lige çıkma sevdasını bu yıl (sözde) Ege grubundan Yeni Menemen Belediye Spor gerçekleştirdi.
Terfi maçlarının yarı finalinde iki İzmir temsilcisi iki İstanbul temsilcisiyle karşılaştı.Günün ilk karşılaşmasında Göztepe-Ayazağaspor maçının normal süresi 0-0 ve uzatma süresi 1-1 bitince finale çıkacak takımı penaltılar belirledi.Penaltı atışları sonunda rakibine 7-6 üstünlük sağlayan Ayazağaspor finale çıkan ilk takım oldu.
Günün ikinci karşılaşmasında ise Y.Menemen Bld.Spor Beylikdüzüspor ile karşılaştı.Y.Menemen Bld.Spor 2-0 geriye düştüğü mücadele de durumu 2-2 ye getirerek maçı uzatmalara götürdü.Uzatma dakikalarında da 2 gol bulan temsilcimiz maçtan 4-2 galip ayrılarak ikinci finalist oldu.
Ve bugün Ege grubundan 3. lige çıkacak takımı belirleyecek final maçı vardı.Her iki takımında kontrollü başladığı mücadelenin ilk yarısı 0-0 ile geçildi. 2. yarıya daha atak ve istekli başlayan Yeni Menemen Belediye Spor, Ayazağaspor karşısında Murat ve Hikmet'in ayaklarından kazandığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrılarak 2008-2009 sezonunda 3.ligde oynamaya hak kazandı.
www.alacatispor.blogspot.com olarak Yeni Menemen Belediye Spor'u elde ettiği bu başarıdan dolayı kutlar, kendilerini daha üst liglerde görmeyi temenni ederiz.